Text description provided by the architects.

Design: Rafael Parás and José Javier Ortíz-Izquierdo.
Photos by: Enrique R.
Aguilar
Project Description: Restoration and remodeling project of a house for a young couple in the Hipódromo Condesa neighborhood.
The main premises of the proposal consisted in solving the needs of the clients, enabling social, work and rest spaces inside an old house that needed to adapt to the necessities of a family of the twenty first century.

© Paras + Izquierdo

© Paras + Izquierdo

© Paras + Izquierdo

© Paras + Izquierdo

Moreover, a desire to create an esthetic space that spoke a contemporary language, with a clear Mexican influence.
It was opted to use stone materials often used in Mexican architecture but presented in innovative formats.
The project scheme can be understood in a vertical way; the spatial and programmatic relationships are a series of overlapping layers unified by circulations that generate a dialog between public and private..

© Paras + Izquierdo

© Paras + Izquierdo

© Paras + Izquierdo

© Paras + Izquierdo

Campeche 211 Gallery

The post Campeche 211 // Paras + Izquierdo appeared first on Journal.

©

You may also like