Text description provided by the architects.

Cloud Valley Hub is a mixed-use scheme comprising meeting rooms, exhibition space, retail, offices and amenities.The building is located in the heart of Cloud Valley, a new e-commerce district on the outskirts of Ningbo. The building’s initial role was to market and promote the Cloud Valley district, signifying the start of development while expressing the spirit of a new emerging economy.

Due to the challenging site conditions, Studio Woodroffe Papa raised the meeting rooms and exhibitions spaces off the ground, connected by a ring of circulation around a central courtyard.

© Studio Woodroffe Papa

© Studio Woodroffe Papa

© Studio Woodroffe Papa

© Studio Woodroffe Papa

On the ground floor, retail, restaurants and amenities are arranged as a series of pavilions that populate an urban landscape with gardens and plazas where people can meet and interact. Studio Woodroffe Papa proposed this arrangement to challenge, in a playful way, typical notions of Chinese object making and use of public space.

© Studio Woodroffe Papa

© Studio Woodroffe Papa

© Studio Woodroffe Papa

© Studio Woodroffe Papa

The distinction between inside and outside is blurred and a multi-levelled landscape with different sized plazas, courtyards, terraces diversifies the social and circulation spaces. The material expression of the building enhances these differences further: the two lower levels are clad in dark metal profile. Above, the continuous floor to ceiling glazing and silver profile metal suggest a hovering ‘cloud’.The combination of built form and open space fosters a feeling of community and enhances the user experience.

© Studio Woodroffe Papa

© Studio Woodroffe Papa

© Studio Woodroffe Papa

© Studio Woodroffe Papa

The creation of a hard landscape across the site with pockets of soft, green spaces embedded in the surface sets up a flexible environment where visitors can gather for formal and informal events. The landscape uses natural materials – timber decking and natural stone – that will change in appearance over time..

© Studio Woodroffe Papa

© Studio Woodroffe Papa

© Studio Woodroffe Papa

© Studio Woodroffe Papa

Cloud Valley Hub Gallery

The post Cloud Valley Hub // Studio Woodroffe Papa appeared first on Journal.

©

You may also like