Located in a quiet residential area in the heart of Tokyo, this renovation project is a collaboration that spans Japan and Denmark. Conceived by Keiji Ashizawa Design and Karimoku Case Study (including Norm Architects), the simple and tranquil space lets in the light to extend well into the inner walls of the living space. The essences of the interior are embraced by the textures; the slightly white-stained oak floors and walls, and plaster walls cherishing the handwork strokes.

As a continued collaboration, we worked with Karimoku to create walls, kitchen and cabinetry, interior windows in order to improve the thermal environment, along with the furniture and sculptural art with the intent of creating an exquisite space. Working together with a team of like-minded manufacturers, who have a shared value and understanding of furniture and its tactile qualities, the craftsmanship comes across in the presence of the space. This is essential in creating a minimalist space with quality and comfort.

It is clear that Keiji and his team have managed to create a quiet, comforting, and inspiring atmosphere with little noise, surrounded by natural materials crafted with tactility.

©