Text description provided by the architects.

Rice is Thailand’s main agricultural exports. This region is well-suited for rice farming as it is in a naturally formed basin. Lorphoonphol rice mill is centrally located to service a large number of farms.
Three factors needed consideration for parameters of the design. Firstly, flood and humidity can potentially damage rice stored in the silos and during other stages of the milling process.

© Beer Singnoi

© Beer Singnoi

© Beer Singnoi

© Beer Singnoi

Secondly, process of removing the husk from the rice grain produces large amounts of dust to accumulate on the exterior where ventilation is not adequate. Lastly, the existing structure had circulation issues, with many spaces overlapping in function and people.
The requirements were to maintain existing structure and repurpose its use as office.

© Beer Singnoi

© Beer Singnoi

© Beer Singnoi

© Beer Singnoi

The extension was to include waiting area for farmers, rice grading station, meeting rooms, and canteen.
To integrate the existing building with extension, the repurposed office building was screened by perforated steel sheeting. Circulation was improved with the use of a curved block wall. Curving wall allowed for greater wall space to accommodate a number of entrances and windows for service points where farmers could receive payment.

© Beer Singnoi

© Beer Singnoi

© Beer Singnoi

© Beer Singnoi

The second floor was constructed for future use as more office space and rice laboratory, and has connection to the canteen’s green court through a dome shaped skylight.
To issues of water penetration and dust exclusion, a custom made triangular brick was used for exterior walls. Brick has a zig zag profile so that only 50% of the surface is exposed to water and dust- think of an elevation of stacked 45 degree roofs as a wall.

© Beer Singnoi

© Beer Singnoi

© Beer Singnoi

© Beer Singnoi

Zig zag bricks were omitted during the laying process to create interesting patterns. This feature allow breezes that flow over the water give ventilation to canteen. Immediately outside spaces were created to allow workers to relax and enjoy the view.Client Name: Tawin LorphoonpolClient Title: presidentClient Organization: lorphoonpol ricemill co.,Ltd..

© Beer Singnoi

© Beer Singnoi

© Beer Singnoi

© Beer Singnoi

Lorphoonphol rice mill office Gallery

The post Lorphoonphol rice mill office // PHTAA LIVING DESIGN appeared first on Journal.

©

You may also like