​​DoubleVerify sought to elevate the workplace experience, taking the company from a very traditional 1:1 tech workplace to a post-pandemic “club house” environment, with a focus on community.​

Having worked together twice before, DoubleVerify looked to Unispace to help create their new SoHo headquarters – with a vision to bring staff together and portray a sophisticated company following IPO.

​DoubleVerify was also looking to develop their global workplace guidelines and turned to Unispace for an in-depth strategy engagement to inform their real estate portfolio globally. The design guidelines were used in the HQ design and are scalable to enable a parity of experience within other locations globally.

One of the most important aspects of DoubleVerify’s new HQ design was the emphasis on the employee experience. The workplace now spans over 3 ½ floors and is fully connected by a communicating stair, allowing for views between floors, movement between neighborhoods, and cross-collaboration between teams.

Some unique programming includes coding caves, a yoga room, and a large stadium seating area for events and town halls – providing ample space for community gathering and interaction. Located in an old timber and brick building, Unispace focused on detail and craft by celebrating and exposing as much of the original architecture as possible.

Unispace’s One Team Approach enabled significant cost savings throughout the project. Where a traditional approach would have resulted in 30 weeks of construction, Unispace was able to complete construction within 19 weeks.

And despite encountering project challenges that would typically cause delays (such as elevators misfunctioning, leaks, and having to remove a brick wall to create new connectivity) Unispace’s integrated teams communicated and reacted quickly and effectively to complete the project on time.

DoubleVerify’s new office design shifts away from a traditional engineering workplace environment and instead sees a series of vertically stacked neighborhoods, strategically layered to start from dynamic and collaborative phasing to more heads down, focused environments. This design accommodates a hybrid workforce with a vast variety of spaces that allow everyone to be productive while fostering wellness and DEIB (diversity, equity, inclusion, and belonging).

​Through the celebration of existing heritage architecture, Unispace was able to reduce landfill. The design team also actively specified and sourced FF&E locally to reduce carbon footprint.

​The new headquarters sets the tone for all DoubleVerify workplace environments and the employee experience globally. ​

Design: Unispace
Photography: Chris Cooper

DoubleVerify Offices – New York City
DoubleVerify Offices – New York City
DoubleVerify Offices – New York City
DoubleVerify Offices – New York City
DoubleVerify Offices – New York City
DoubleVerify Offices – New York City
DoubleVerify Offices – New York City
DoubleVerify Offices – New York City
DoubleVerify Offices – New York City
DoubleVerify Offices – New York City
DoubleVerify Offices – New York City

The post DoubleVerify Offices – New York City appeared first on Office Snapshots.

©