Binnenkijken in een uniek appartement in Shanghai, ontworpen door Muka Architects in 2022. Ontdek hoe dit huis met zijn indrukwekkende plafondhoogte en doordachte interieurontwerp warm teakhout combineert met stenen tegels, waardoor het een oase van sereniteit vormt te midden van de bruisende stad.

In het levendige hart van Shanghai, China, straalt Dwell in Poeticness als een ode aan rustig wonen. Het appartement, ontworpen door Muka Architects in 2022, is een meesterwerk dat een plafondhoogte van bijna 4 meter, boogvormige ramen en doordachte ontwerpelementen combineert om een verlangen naar sereniteit uit te drukken te midden van de pulserende energie van Shanghai. Dit is het verhaal van een unieke woonruimte die de rusteloze geest van de stad weerspiegelt.

De filosofie van Muka Architects

Muka Architects gelooft dat de stijl van de ruimte niet beperkt hoeft te worden. Modernisme benadrukt vrijheid en asymmetrie, terwijl minimalisme extreme eenvoud benadrukt. Het “rijk aan geest, arm aan materialen” zoals wabisabi bepleit, kan de essentie van de ruimtelijke presentatie verklaren. Ze geven de voorkeur aan absolute eenvoud, zelfs ruwheid, in de gebruikte materialen en streven naar een ingetogen en vredige uitdrukking van emoties in de ruimte.

De ruimte tussen de open keuken met eethoek en de woonkamer, is een ruim open thuiskantoor gecreeerd. De met teakhout beklede pilaren vormen een mooi geheel met de maatkast en het halfronde bureau.

De ruimte tussen de open keuken met eethoek en de woonkamer, is een ruim open thuiskantoor gecreëerd. De met teakhout beklede pilaren vormen een mooi geheel met de maatkast en het halfronde bureau.

Het halfronde bureau is zo gemaakt, dat je er aan twee kanten aan kunt zitten.

Het halfronde bureau is zo gemaakt, dat je er aan twee kanten aan kunt zitten.

Ruimtelijke verrijking met een mezzanine

Na jaren in het buitenland te hebben gewoond, keerden een paar docenten terug naar China met een verlangen naar een poëtische, ongehaaste levensstijl. Dit appartement, met zijn indrukwekkende plafondhoogte van bijna 4 meter, werd hun toevluchtsoord. Door de hoogte van de woonkamer aan te passen en een mezzanine toe te voegen, ontstond diepte en interactie in de gemeenschappelijke ruimtes.

Onder de mezzanine is een soort theekamer gecreëerd, waar zowel het plafond, de muren als de vloer zijn bekleed met hout, wat een intieme en gezellige sfeer creëert. Dit gedeelte is gescheiden van de rest van de leefruimte door een grote loungebank, waar onder andere het thuiskantoor, de keuken en de eethoek zijn ingericht.

teakhouten wandekleding trap mezzanine

Dit teakhouten blok, bestaande uit de mezzanine, trap, wand en deur, is een echte blikvanger in het interieur.

Teakhout als rode draad

Zowel de muren als de plafonds zijn strak wit en worden door het hele appartement gecombineerd met grote grijze betonlook tegels. Teakhout vormt de rode draad in het interieurontwerp. Niet alleen zijn grote delen van de muren bekleed met teakhout, maar ook voor de kozijnen, deuren, keuken en meubels, zoals de maatkast, eettafel en het bureau, is dezelfde houtsoort gebruikt. Zelfs de complete mezzanine is bekleed met teakhout, inclusief de balustrade en de prachtige open trap. Het hout zorgt voor een warme en stijlvolle uitstraling, in contrast met de strakke witte muren en de betonlook stenen tegels.

Ook in de keuken vind je de combinatie van strakke witte muren, grijze betonlook tegels en teakhouten elementen.

Ook in de keuken vind je de combinatie van strakke witte muren, grijze betonlook tegels en teakhouten elementen.

Ronde vormen

Een ander opvallend kenmerk in het interieurontwerp zijn de ronde vormen, die op verschillende manieren zijn toegepast. De boogvormige ramen dienden als inspiratie voor het ontwerp van deze privé-oase. Naast de boogvormige ramen heeft ook het plafond een boogvorm, evenals het prachtige witte hoofdbord in de master bedroom, het bureau en enkele ronde hoeken. Dankzij deze ronde vormen heeft het interieur een elegante en zachte uitstraling gekregen.

In de master bedroom is een groot sculpturaal wit hoofdbord gecreëerd met afgeronde hoeken. Het hoofdbord vormt een mooi contrast met de houten vloer en de teakhouten wandbekleding.

In de master bedroom is een groot sculpturaal wit hoofdbord gecreëerd met afgeronde hoeken. Het hoofdbord vormt een mooi contrast met de houten vloer en de teakhouten wandbekleding.

De badkamer ensuite is middels een strakke witte schuifdeur gesloten van de slaapkamer.

De badkamer ensuite is middels een strakke witte schuifdeur gesloten van de slaapkamer.

Dezelfde stijl is doorgetrokken naar de luxe badkamer, met een tijdloze combinatie van betonstuc en hout.

Dezelfde stijl is doorgetrokken naar de luxe badkamer, met een tijdloze combinatie van betonstuc en hout.

Fotografie: Amber Li

Het bericht Dwell in poeticness: Een ode aan rustig leven in het hart van Shanghai verscheen eerst op Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com.

©

You may also like