Ervaar het adembenemende VTB Arena Park, een prachtig modern minimalistisch appartement in Moskou. Dit meesterwerk, ontworpen door Babayants Architects, vangt de essentie van hoogwaardige architectuur en biedt een serene oase met een subtiele Aziatische flair. Stap binnen en dompel jezelf onder in de perfecte samensmelting van esthetiek en functionaliteit, waarbij elk detail zorgvuldig is gemaakt om een harmonieuze leefruimte te creëren.

VTB Arena is een heel blok moderne hoogwaardige architectuur. Het heeft een herkenbare ontwerpcode en een eigen karakter. Toen de architecten hier voor het eerst kwamen, begrepen ze dat het interieur de architectuur zal voortzetten. De duidelijke geometrie en rondingen. Toen we de wensen van de klant beter leerden kennen, was het hoofdmotief van het project volledig gevormd: dit zijn vloeiende lijnen, visuele lichtheid, ontspanning en subtiele flair van Azië. Houten accenten, waaronder de mooie houten vloer en strakke witte oppervlakken, lopen als een rode draad door het interieur.

ruime hal houten kast tot plafond

Een gastvrije entree en luchtige compositie

Als je het appartement binnenkomt, het hoge houten volume het eerst wat opvalt aan de rechterkant, die de hal met de keuken scheidt. Daarachter zie je direct de leefruimte van het appartement. Deze oplossing is, zoals velen in dit interieur, zowel esthetisch als functioneel. Qua ontwerp projecteert dit volume de emotie – nieuwsgierigheid en verlangen om te kijken of te lopen en het interieur in detail te onderzoeken. Qua functie – brengt het natuurlijk licht in de gang, terwijl ze esthetisch gezien, een luchtige compositie het hele interieur bepaalt.

Aan de linkerkant, vind je een andere houten volume – een op maat gemaakte kast met prachtige eikenhouten deuren tot het plafond. En iets verderop in de hal, is een tweede roomdivider geplaatst tussen de hal en de zithoek van de woonkamer, een minimalistische zwarte stalen vakkenkast.

minimalistische zwarte stalen vakkenkast roomdivider

Open leefruimte met een uniek keukenontwerp

Vervolgens komen we in de algemene ruimte. Hier zijn de keuken, eethoek en zithoek compact ingedeeld, maar gekalibreerd en inspelend op de vraag van de eigenaren. Wat we zien, wordt helemaal niet geassocieerd met het klassieke begrip van een keukeninrichting. De architecten hebben de keuken opgedeeld in twee elementen die zijn ingebouwd in de interieurarchitectuur. Aan de ene zijde is er gekozen voor zwevende keukenkasten aan de wand, wat in eerste instantie lijkt op een dressoir. Dit komt ook door de minimalistische keuken achterwand, waar alleen een ‘onzichtbare wandplank’ aan gemonteerd is. Aan de andere zijde vind je de hoge op maat gemaakte houten wandkast, die helemaal tot aan het plafond loopt. Alle benodigde apparaten zijn hier ingebouwd. Het mooie is dat de buitenzijde van de kast afgewerkt is met een witte afgeronde muur. De centrale as wordt gegeven aan een compositie van een ronde eettafel, bijpassende houten eetkamerstoelen, met daarboven een chique gouden plafondlamp.

zwevende houten keuken eettafel

De zithoek is klein, maar erg knus, en volledig in dezelfde minimalistische stijl als de rest van het interieur – de bank en de fauteuil bevatten beiden houten accenten, terwijl het grote vloerkleed perfect past bij de beige stoffering van de zitmeubelen. Als salontafel is er gekozen voor de ronde Menu Turning salontafel, die er niet alleen mooi uitziet, maar ook handige opbergruimte biedt onder het tafelblad.

ronde eethoek bij zithoek

Veelzijdige studioruimte met verschuifbare houten scheidingswanden

Het hoogtepunt van het project zijn de grote houten schuifwanden achter de zithoek, die naar het thuiskantoor leiden. Hun esthetiek bepaalde grotendeels de sfeer van het project. De fabriek heeft ze speciaal voor dit project op bestelling gemaakt in deze afwerking. Het thuiskantoor is licht en ruim.  In gesloten toestand is het een compleet aparte ruimte. Maar de scheidingswanden kunnen worden geopend om een nog grotere gemeenschappelijke ruimte te creëren. De vier opties voor de opstelling van de scheidingswanden geven een verscheidenheid aan indrukken van de ruimte.

grote schuifwanden woonkamer thuiskantoor

In het kantoor bevinden zich gesloten kasten, zeer geslaagd vermomd door ronde wanden, een lichte wandkast, een bureau om te filmen en nog een werkruimte genesteld in de hoek tegenover de grote panoramische ramen.

open houten kastensysteem

houten zwevend bureau

De slaapkamer en badkamer zetten de motieven van vloeiende lijnen en zweven voort. Er is een op maat gemaakt eikenhouten hoofdbord ontworpen, waar een zwevend bed aan vast zit, gecombineerd met strakke witte zwevende nachtkastjes, die onder het bed doorlopen. Middels een melkglazen deur kom je terecht in de badkamer ensuite.

badkamer melkglas deur

zwevend bed houten hoofdbord

spiegel boven zwevende witte wastafel houten kast

zwevende houten badkamermeubel badkamer

Een ode aan lijnen: harmonie en precisie

Dit project is de belichaming van de benadering van het werken met lijnen. Zoals de architecten het een ‘ode aan lijnen’ noemen. Je ziet in de details een extreem perfectionisme en een idylle van geometrie: architectuur, volumes, aangrenzende ruimtes, technische oplossingen, meubels, alles. Meestal kijkt de kijker niet naar de millimeters, maar voelt gewoon de harmonie en juiste verhoudingen. Dit is waar ze naar streven.

Het interieur is buitengewoon delicaat. Het is alsof het je zachtjes omhelst en kalmeert. In elke lijn is er een gevoel van precisie en harmonie. Maar wat voor de architecten vooral prettig is, is dat de ruimte verrassend goed inspeelt op de opdrachtgevers. Je zou zelfs zeggen dat het op hen lijkt.

Fotografie: Sergey Krasyuk

Bekijk ook:
Beige Apartment – een minimalistisch warm interieur
Minimalistisch interieur van een klein duplex appartement
Minimalistisch warm interieur van een klein appartement van 44m2

Het bericht Modern minimalistisch interieur met een Aziatische elegantie verscheen eerst op Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com.

©